Het Sociaal Comité van Werkgevers in de Groothandel
in Textielgoederen en Aanverwante Artikelen

Nieuws

25 februari 2021 Criteria voor thuiswerken: handreiking beschikbaar

De criteria voor thuiswerken zijn gepubliceerd in Algemene criteria voor thuiswerken. De handreiking van de Rijksoverheid helpt individuele werkgevers en werknemers bij het maken van afwegingen of een werknemer thuis of op locatie kan werken en kan onduidelijkheden over wel of niet thuiswerken wegnemen. The post Criteria voor thuiswerken: handreiking beschikbaar appeared first on AWVN.

24 februari 2021 Zet beloningsbeleid op de agenda

Karin Panman, beloningsadviseur AWVN, schreef voor het februarinummer (2021) van OR Rendement het artikel 'Zet beloningsbeleid op de agenda'. The post Zet beloningsbeleid op de agenda appeared first on AWVN.

23 februari 2021 Vaststellingsloket NOW: openstelling verlengd

Het vaststellingsloket voor NOW-1 zal openstaan tot en met 31 oktober 2021. De verlenging betekent dat alle werkgevers langer de tijd hebben om hun definitieve aanvraag voor de NOW-1 in te dienen. The post Vaststellingsloket NOW: openstelling verlengd appeared first on AWVN.

22 februari 2021 Het pensioenakkoord: van ontzien naar voorzien?

Het pensioenakkoord (20219) wil pensioenen betaalbaar houden voor jong en oud, voor arbeidsactief en gepensioneerd. Het eindbedrag wordt individueler en onzekerder. Het ac­cent verschuift van curatief naar preventief, van (vroeg) pensioen naar langer doorwerken. Wat beoogt het akkoord op korte en langere termijn? Hoe geven we daar in­vulling aan? Welke rol speelt duurzame inzetbaarheid daarbij? The post Het pensioenakkoord: van ontzien naar voorzien? appeared first on AWVN.

17 februari 2021 RIVM onderzoekt preventieve maatregelen MKB

RIVM onderzoekt gebruik preventieve maatregelen in MKB (zorg, schoonmaak, bouw, transport). Doe mee aan het onderzoek. The post RIVM onderzoekt preventieve maatregelen MKB appeared first on AWVN.

17 februari 2021 Impasse in cao overleg

Cao-maandbericht, januari 2021 The post Impasse in cao-overleg appeared first on AWVN.

15 februari 2021 Afscheid nemen in goed overleg

Astrid Zuidinga beantwoordt de 5 belangrijkste vragen over de vaststellingsovereenkomst; de voornaamste route om ontslag tijdens een reorganisatie te realiseren. Artikel in HR Rendement van februari 2021. The post Afscheid nemen in goed overleg appeared first on AWVN.

09 februari 2021 Vaccinatiebewijs vragen voorlopig stap te ver

Mag u om een vaccinatiebewijs vragen, voordat medewerkers toegang tot het werk krijgen? Alleen als dit verzoek subsidiair en proportioneel is. The post Vaccinatiebewijs vragen voorlopig stap te ver appeared first on AWVN.

08 februari 2021 Winterweer: wat als werknemer niet op tijd op werk is?

Niet (tijdig) op de werkplek door het winterweer. Voor wiens rekening komt het verzuim? The post Winterweer: wat als werknemer niet op tijd op werk is? appeared first on AWVN.

04 februari 2021 Rookruimtes versneld afgeschaft

Rookruimtes worden versneld afgeschaft. Vanaf 1 januari 2022 zijn die ook in bedrijven niet meer toegestaan. The post Rookruimtes versneld afgeschaft appeared first on AWVN.

Waarom lid
worden?

  • Inspraak
  • Hulp
  • Kennis
  • Korting
  • Netwerk
Lid worden