Het Sociaal Comité van Werkgevers in de Groothandel
in Textielgoederen en Aanverwante Artikelen

Nieuws

23 juni 2024 Luistertip: podcastserie De wereld van eerlijke werving en selectie

In de vierdelige podcastserie De wereld van eerlijke werving en selectie gaat PW. (online medium voor HR-professionals) in op vraag: hoe werkt objectief selecteren precies?
Lees meer

20 juni 2024 Wetsvoorstel invoering rouwverlof: liever maatwerk

Het wetsvoorstel invoering rouwverlof plaatsgevonden. Het bevat een basisregeling om rouwverlof in de wet vast te leggen. AWVN onderstreept het belang van goede omgang met rouw, maar meent dat maatwerk en decentrale afspraken voorop moeten staan.
Lees meer

18 juni 2024 Rekenregels per 1 juli 2024 gepubliceerd

In de rekenregels zijn de gevolgen verwerkt van aanpassingen in het bruto wettelijk minimumloon per 1 juli 2024 voor uitkeringsbedragen en grondslagen op het minimumniveau.
Lees meer

17 juni 2024 Reguliere indexatie minimumloon per 1 juli

Het minimumloon stijgt door de reguliere indexatie op 1 juli 2024 met 3,09%. Daarmee wordt het minimumloon per 1 juli € 13,68 per uur bruto.
Lees meer

17 juni 2024 Maandbericht loonontwikkeling

Wat is de loonontwikkeling en hoe staat het met de loonafspraken? Elke maand bijgewerkt. Bekijk het AWVN maandbericht nu.
Lees meer

13 juni 2024 Al 31 plannen gepubliceerd voor nieuwe pensioenregelingen

Er zijn al 31 transitieplannen gepubliceerd in het kader van het nieuwe pensioenstelsel. Bijna alle plannen zijn gebaseerd op het uitgangspunt van solidariteit tussen deelnemers. De premies zijn gelijk aan de premies van de oude regelingen.
Lees meer

11 juni 2024 Werkgeversvoorman: ‘AI helpt bij oplossen krapte’

AWVN-jaarcongres 2024. AI kan helpen bij het oplossen van de arbeidsmarktkrapte. Nieuwe technologische mogelijkheden kunnen al op korte termijn medewerkers ondersteunen en taken overnemen. Wel dient HR nauw aangesloten te zijn bij de invoering van AI.
Lees meer

31 mei 2024 ‘Zorg dat iedereen blijft aangehaakt bij het gebruik van AI’

De wereld van werk verandert continu. De arbeidsmarkt moet daarom flexibel omgaan met veranderingen die het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) met zich meebrengt.
Lees meer

30 mei 2024 Nieuwe regels voor werken met stoffen die gevaarlijk zijn voor de voortplanting

Sinds afgelopen week is een nieuwe wetswijziging van kracht met nieuwe regels voor werken met stoffen die gevaarlijk zijn voor de voortplanting. Dat zijn stoffen die risico’s hebben voor werkenden als het gaat om hun vruchtbaarheid, zwangerschap en/of de borstvoeding. 
Lees meer

29 mei 2024 Breng de gevolgen van techniek in kaart: ‘Het heeft vaak onvoorziene bijeffecten’

Kunstmatige intelligentie (AI) is bezig met een indrukwekkende opmars op de werkplek. Welke gevolgen heeft dit voor HR? Volgens Djurre Das, onderzoeker bij het Rathenau Instituut, ligt er een belangrijke rol voor HR-adviseurs om ervoor te zorgen dat werk in een wereld van data en algoritmes eerlijk, mensgericht en veilig blijft.
Lees meer

Waarom lid
worden?

  • Inspraak
  • Hulp
  • Kennis
  • Korting
  • Netwerk
Lid worden